Menu
Your Cart


K.V.K.K Metni & Gizlilik Politikası

TOLA TOLA TEKSTİL SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.
 
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE GİZLİLİK POLİTİKASI
 
 
1.       GİRİŞ
 
Kişisel verilerin korunması, Tola Tola Tekstil San ve Tic. .Ltd. Şti. (“Tola Tola Tekstil” ya da “Şirket”) olarak, en önmeli önceliklerimiz arasında olup, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK” veya ‘‘Kanun’’) yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, ticari faaliyetlerimizi yerine getirirken herhangi bir şekilde temas ettiğimiz tüm gerçek kişilere ait kişisel verilerin korunmasına ve bu çerçevede KVKK’da yer alan gerekliliklerin eksiksiz olarak yerine getirilmesine büyük önem vermekteyiz.
 
İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası (“Politika”) kapsamında, şirketimiz tarafından gerçekleştirilen kişisel veri faaliyetleri, kişisel verilerin Tola Tekstil tarafından toplanması, kullanılması, paylaşması ve saklanması süreçleri ve prensipleri hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmış olup, böylelikle Şirketimiz kişisel veri sahiplerini bilgilendirerek gereken şeffaflığı sağlamaktadır. İşbu Politika’da, Tola Tola Tekstil tarafından veri sahiplerine ait kişisel verilerin işlenmesine ilişkin esaslara KVKK’da yer alan düzenleme sırasına uygun olarak yer verilmiş olup, bu açıklamalar Tola Tekstil çalışanlarını, aktif ve potansiyel müşterilerimizi, ziyaretçilerimizi ve Tola Tekstil ile ilişki içinde bulunan diğer gerçek kişileri kapsamaktadır.
 
2.    KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR
A.    TANIMLAR
 
İşbu Politika’da yer verilen terim ve kısaltmalara ilişkin tanımlar aşağıdaki gibidir:
 
·         Açık rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza.
 
·         Anonim Hâle Getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesi.
 
·         Kanun: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu.
 
·         Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi.
 
·         Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem.
 
·         Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulu.
 
·         Özel Nitelikli Kişisel Veri: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği,
 
 
 
Sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri.
 
·         Tola Tola Tekstil / Şirket: Tola Tola Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.
·         Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi.
 
·         Veri Sahibi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişi.
 
·         Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişi.
 
 
B.     KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN GENEL İLKELER
 
Tola Tekstil kişisel verileri KVKK ve ilgili diğer kanunlarda öngörülen usul ve esaslara uygun olarak işlemektedir. Bu çerçevede, Tola Tekstil tarafından kişisel veriler işlenirken KVKK’da yer alan aşağıdaki ilkelere tam uyum sağlanmaktadır.
 
·         Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma: Bu ilke uyarınca Tola Tola Tekstil ‘in veri işleme süreçleri başta Anayasa ve KVKK olmak üzere ilgili tüm mevzuat ile dürüstlük kurallarının gerektirdiği sınırlar içinde kalınarak yürütülmektedir.
 
·         Doğru ve gerektiğinde güncel olma: Tola Tola Tekstil tarafından işlenen kişisel verilerin doğru ve güncel duruma uygun olması için gerekli tedbirler alınmakta ve işlenmekte olan verilerin gerçek durumu yansıtmasını sağlamak amacıyla bilgilendirmeler de bulunularak veri sahiplerine gerekli imkânlar tanınmaktadır.
·         Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme: Tola Tola Tekstil yalnızca açık ve kesin olarak belirlenen meşru amaçlarla kişisel veri işlemekte olup, bu amaçlar dışında veri işleme faaliyetinde bulunmamaktadır. Bu kapsamda, Tola Tola Tekstil yalnızca veri sahipleriyle kurulan iş ilişkisi ile bağlantılı olarak ve bunlar açısından gerekli olması halinde kişisel veri işlemektedir.
 
·         İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma: Tola Tola  Tekstil tarafından veriler, KVKK ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak, veri kategorilerine göre belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli, amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili ve ölçülü olarak işlenmekte olup, ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınılmaktadır.
 
·         İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme: Tola Tola Tekstil tarafından işlenen kişisel veriler, ancak ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmektedir. Bu kapsamda, Tola Tekstil, ilgili mevzuatta verilerin saklanması için öngörülen bir süre varsa bu süreye uymakta; böyle bir süre yoksa verileri, ancak işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Tola Tekstil gelecekte kullanma ihtimalinin varlığına dayanarak veri saklamamaktadır.
 
 
 
 
 
 
 
C.    KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI
 
KVKK ile kişisel verilerin işlenme koşulları düzenlenmiş olup, Tola Tola Tekstil tarafından kişisel veriler aşağıda belirtilen söz konusu koşullara uygun olarak işlenmektedir.
 
Kanun'da sayılan istisnalar dışında, Tola Tola Tekstil ancak veri sahiplerinin açık rızasını temin etmek suretiyle kişisel veri işlemektedir. Kanun’da sayılan aşağıdaki hallerin varlığı durumunda ise, veri sahibinin açık rızası olmasa dahi kişisel veriler işlenebilmektedir:
 
·         Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
 
·         Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
·         Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.
 
·         Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
·         Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
 
·         Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
 
·         Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.
 
Veri sahipleri açısından korunmasının çeşitli açılardan daha kritik önem teşkil ettiğine inanılan özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde ise Tola Tola Tekstil tarafından özel hassasiyet gösterilmektedir. Bu kapsamda, Kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şartıyla bu tür veriler, veri sahiplerinin açık rızası olmaksızın işlenmemektedir. Ancak, sağlık ve cinsel hayat ile ilgili veriler dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda öngörülen hallerde veri sahibinin açık rızası olmaksızın da işlenebilmektedir. Bununla beraber, sağlık ve cinsel hayata ilişkin veriler ise yeterli önlemlerin alınması şartıyla ve aşağıda sayılan sebeplerin varlığı halinde açık rızası alınmaksızın işlenebilmektedir:
 
·         Kamu sağlığının korunması,
 
·         Koruyucu hekimlik,
 
·         Tıbbî teşhis,
 
·         Tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi,
 
·         Sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi.
 
 
D.     KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI
 
Tola Tola Tekstil tarafından elde edilen kişisel verileriniz, aşağıda açıklanan kapsamlar dâhilinde işlenebilecektir.
 
·         İnsan Kaynakları operasyonları,
 
 
 
 
 
·         Hukuksal, teknik ve idari sonucu olan faaliyetler,
 
·         Şirket iç operasyonları,
 
·         Müşteriye dokunan süreç ve operasyonlar,
 
·         Strateji, planlama ve iş ortakları/tedarikçi yönetimi,
 
·         Yasal sorumluluk
 
 
Yukarıda belirtilen kategoriler sizleri bilgilendirme amaçlı olup, Tola Tola Tekstil ‘in gelecekteki ticari ve işletmesel faaliyetlerini yürütebilmesi için tarafımızca başka kategoriler de eklenebilecektir. Bu gibi durumlarda Tola Tola Tekstil, sizi en hızlı şekilde bilgilendirmeye devam edebilmek için, belirtilen kategorileri sizler için ilgili metinlerde güncellemeye devam edecektir.
 
E.     KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI
Elde ettiğimiz kişisel veriler, Tola Tola Tekstil in ticari faaliyetlerinin yerine getirebilmesi amacıyla, uygun süre zarfında fiziksel veya elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanmaktadır. Söz konusu faaliyetler kapsamında, Tola Tola Tekstil tarafından kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak KVKK başta olmak üzere, ilgili tüm mevzuatta öngörülen yükümlülüklere uygun hareket edilmektedir. İlgili mevzuatlar uyarınca, kişisel verilerin daha uzun süre saklanmasına cevaz verilen veya zorunlu tutulan haller müstesna olmak kaydıyla, kişisel verilerin işlenme amaçlarının sona ermesi durumunda, Tola Tola Tekstil tarafından re’sen yahut ekte bulunan veri sahibi başvuru formu aracılığıyla ve kullanılabilecek farklı teknikler ile veri sahiplerinin talebi üzerine veriler silinecek, yok edilecek yahut anonimleştirilecektir. Kişisel verilerin söz konusu yöntemler vasıtasıyla silinmesi durumunda, bu veriler tekrar hiçbir şekilde kullanılamayacak ve geri getirilemeyecek şekilde imha edilecektir.
 
Ancak veri sorumlusunun meşru menfaatinin olduğu durumlarda, işlenme amacının ve ilgili kanunlarda belirtilen sürelerin de sona ermesine rağmen veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla kişisel veriler, Borçlar Kanunu’nda düzenlenen genel zamanaşımı süresinin (on yıl) sona ermesine kadar saklanabilecektir. Bahsi geçen zamanaşımı süresinin sona ermesinin ardından kişisel veriler, yukarıda belirtilen prosedüre göre silinecek, yok edilecek yahut anonim hale getirilecektir.
 
 
F.     KİŞİSEL VERİLERİN YURTİÇİNDEKİ KİŞİLERE AKTARILMASI
 
Tola Tola Tekstil, kişisel verilerin üçüncü taraflarla paylaşılması hususunda, diğer kanunlarda yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla, KVKK’da düzenlenen şartlara özenle uymaktadır. Bu çerçevede, kişisel veriler, Tola Tola Tekstil tarafından veri sahibinin açık rızası olmadan üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Ancak, KVKK tarafından düzenlenen işbu politikanın C bendinde sayılan sebeplerle kişisel veriler Tola Tola Tekstil tarafından, veri sahibinin açık rızası temin edilmeksizin de aktarılabilecektir.

Özel nitelikli kişisel verilerin aktarılmasında da, bu verilerin işlenme şartlarında belirtilen koşullara uyulmaktadır.
 
G.    KİŞİSEL VERİLERİN YURTDIŞINA AKTARILMASI
 
Kişisel verilerin yurtdışına aktarılmasına ilişkin olarak, KVKK’nın 9. maddesi doğrultusunda veri sahibinin açık rızası aranmaktadır. Ancak, özel nitelikli kişisel veriler dâhil, kişisel verilerin veri sahibin açık rızası olmaksızın işlenmesine izin verilen şartların varlığı halinde, kişisel verinin aktarılacağı yabancı ülkede, yeterli korumanın bulunması kaydıyla veri sahibinin açık rızası aranmaksızın da Tola Tekstil tarafından kişisel veriler yurtdışına aktarılabilecektir. Eğer aktarım yapılacak ülke Kurul tarafından yeterli korumanın bulunduğu ülkeler arasında belirlenmemiş ise, Tola Tekstil ve ilgili ülkedeki veri sorumlusu/veri işleyen yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt edecektir.
 
Kişisel verilerinizin paylaşıldığı/paylaşılabileceği kişi gruplarına, işbu Politika’nın son bölümünde verilerin paylaşıldığı kişi grupları listesinden ulaşabilirsiniz. Ancak belirtmek isteriz ki belirtilen listeler sizi bilgilendirme amaçlı olup, değişiklik olması halinde Tola Tekstil tarafından güncellenecektir.
 
H.    TOLA TEKSTİL ‘İN AYDINLATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ
KVKK’nın 10. maddesi uyarınca veri sahiplerinin, kişisel verilerin elde edilmesinden önce yahut en geç elde edilmesi sırasında aydınlatılması gerekmektedir. Söz konusu aydınlatma yükümlülüğü çerçevesinde veri sahiplerine aktarılması gereken bilgiler şunlardır:
 
·         Veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği,
 
·         Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,
 
·         İşlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği,
·         Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi,
·         KVKK’nın 11. maddesinde sayılan;
            a)Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
            b)Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
            c)Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
            ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
            d)Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
            e)7’nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
            f)İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
            ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, şeklindeki diğer haklardır.
 
 
Tola Tekstil, aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla, süreç ve verileri işlenen kişiler bazında, yukarıda belirtilen KVKK hükmü kapsamında veri sahiplerine sunulmak üzere aydınlatma beyanları hazırlamıştır. Aydınlatma beyanlarının veri sahiplerine sunulmasının ardından, Tola Tekstil ‘in ticari faaliyetlerini yürütebilmesi için veri sahibinin açık rızasının alınmasını gerektiren veri işleme faaliyetleri ve veri kategorileri için de açık rıza beyanları hazırlanmıştır. Veri sahiplerine yönelik hazırlanan açık rıza beyanlarında, KVKK’ya dayanak teşkil eden Avrupa Birliği düzenlemelerine paralel olarak, veri sahiplerine kişisel verilerinin Tola Tekstil tarafından işlenip işlenemeyeceğine dair seçim hakkı tanınmış ve açık rıza temin edilememesi halinde, meydana gelebilecek sonuçlar hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur.
 
KVKK’nın 28/1. maddesi çerçevesinde ise, aşağıda sayılan durumlarda Tola Tekstil ‘in aydınlatma yükümlülüğü bulunmamaktadır:
 
·         Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi,
·         Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi,
 
·         Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi,
 
·         Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbarı faaliyetler kapsamında işlenmesi,
·         Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.
 
 
Bununla beraber, KVKK’nın 28(2). Maddesi çerçevesince, Tola Tekstil ‘in aydınlatma yükümlülüğü aşağıdaki hallerde ise uygulanmayacaktır:
 
·         Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
 
·         Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
 
·         Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,
 
·         Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.
 
İ.       VERİ SAHİBİNİN HAKLARI
Tola Tekstil tarafından işbu Politika’da yer alan esaslara uygun olarak işlenen kişisel verilere ilişkin olarak, KVKK’nın 11. maddesinde veri sahipleri için tanınan hakların kullandırılması konusunda gerekli önlemler alınmıştır. Söz konusu haklar ise aşağıdaki gibidir;
 
a)       Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
 
b)      Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
 
c)       Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d)      Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
 
e)       Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
 
f)       Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
 
g)      Yukarıdaki (e) ve (f) maddeleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
 
h)      İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
 
i)        Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
 
 
Veri sahipleri, yukarıda sayılan haklarını, www.tolatola.com.tr adresinde yer alan veri sahibi başvuru formunun ıslak imzalı bir nüshasını, Tola Tekstil iletişim adreslerine, faks yahut iadeli taahhütlü mektup vasıtasıyla ileterek kullanabilirler. Tola Tekstil ‘in ilgili başvurulara yönelik cevabı fiziken yahut elektronik olarak ilgili veri sahibine ulaştıracaktır.
 
Tola Tekstil, talebin niteliğine göre, talebi en kısa sürede ve en geç otuz (30) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Tola Tekstil tarafından Kurulca belirlenen tarifedeki ücret ilgililerden alınacaktır. Ayrıca, veri sahiplerinin taleplerinin sonuçlandırılması sürecinde, Tola Tekstil tarafından başvuruculardan ek bilgi veyahut belge talep edilebilecektir.
 
Öte yandan, KVKK’nın 28(1). maddesi çerçevesinde, veri sahipleri, aşağıda sayılan hallerde
 
KVKK’nın 11. maddesinde sayılan yukarıdaki hakları kullanamaz:
 
·         Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi,
·         Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi,
 
·         Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi,
 
·         Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi,
 
·         Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.
 
 
KVKK’nın 28(2). maddesi çerçevesinde, zararın giderilmesi hakkı hariç olmak üzere, KVKK’nın 11. maddesinde sayılan yukarıdaki haklar aşağıdaki durumlarda uygulama alanı bulmayacaktır:
 
·         Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
 
·         Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
 
·         Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması,
 
·         Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.
 
J.      VERİ GÜVENLİĞİ İÇİN ALINAN TEDBİRLER
 
Tola Tekstil, kişisel verilerin korunması için gerekli olan uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır. KVKK’nın 12(1). maddesinde öngörülen tedbirler şunlardır:
 
·         Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,
 
·         Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek,
 
·         Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak.
 
Tola Tekstil tarafından uygun güvenlik düzeyinin temini amacıyla alınan önlemler ise  aşağıda belirtilmiştir:
 
 
İdari Tedbirler:
 
·         Tola Tekstil kendi kurum veya kuruluşunda, Kanun hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli denetimleri yapar ve yaptırır.
 
·         İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, Tola Tekstil bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir.
 
·         Kişisel verilerin paylaşılması ile ilgili olarak, Tola Tekstil, kişisel verilerin paylaşıldığı kişiler ile çerçeve sözleşme imzalar.
 
·         Tola Tekstil kişisel verilerin işlenmesi hakkında bilgili ve deneyimli personel istihdam eder ve personeline gerekli KVK eğitimlerini verir.
 
Teknik Tedbirler:
 
·         Tola Tekstil, veri güvenliğini sağlamak amacıyla bilgili ve deneyimli kişiler istihdam eder ve personeline gerekli KVK eğitimlerini verir.
 
·         Kurulan sistemler kapsamında gerekli iç kontrolleri yapar.
 
·         Kurulan sistemler kapsamında risk analizi, veri sınıflandırması, Bilgi Sistemleri risk değerlendirmesi ve iş etki analizinin gerçekleştirilmesi süreçlerini yürütür.
 
·         Kişisel verilerin kurum dışına sızmasını engelleyecek ve/veya gözlemleyecek teknik altyapının temin edilmesini ve ilgili matrislerin oluşturulmasını sağlar.
 
·         Bilgi sistemleri birimlerinde çalışanların kişisel verilere erişimi yetkilerinin kontrol altında tutulmasını sağlar.
 
K.    DİĞER HUSUSLAR
 
·         KVKK ve ilgili diğer mevzuat hükümleri ile işbu Politika arasında uyumsuzluk olması halinde, öncelikle KVKK ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanacaktır.
·         Tola Tekstil tarafından hazırlanan işbu Politika, yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girer. İşbu Politikanın yürürlükten kaldırılması dahil Politika içeriğinde yapılacak değişiklikler ve ne şekilde uygulanacakları konusunda Tola Tekstil yetkilidir.
 
 
 
 

Tola Tola Tekstil San. Tic. Ltd. Şti.